Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου

Πρόκειται για ένα μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο που ιδρύθηκε με χαρακτήρα κυρίως αθλητικό (αγωνιστικό και προπονητικό). Όμως -πραγματικά- το κέντρο αρέσει και σε όλους τους επισκέπτες του !!! Γιατί εδώ, μπορεί κανείς να "χορτάσει" σκι, αφού ποτέ η αναμονή στα Lifts δεν ξεπερνά τα 3-4 λεπτά. Οι άνθρωποι του Σ.Χ.Ο. Καστοριάς (που λειτουργούν το κέντρο) είναι πάντα κοντά σας για οτιδήποτε χρειαστεί.

Η απόσταση από την πόλη της Καστοριάς είναι μόλις 22 χλμ και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι μέσα σε πυκνό δάσος Οξυάς.
Έτσι κανείς χρειάζεται μόλις 20-30 λεπτά για να φτάσει στο κέντρο. Ο δρόμος που είναι ασφαλτοστρωμένος και εκχιονίζεται (ώστε η πρόσβαση να είναι εύκολη και ασφαλής), περνά μέσα από τους οικισμούς «Βυσσινιά» και «Οξυά» (χαρακτηριστικά της χλωρίδας της περιοχής) και μόλις 1000μ από τον παραδοσιακό οικισμό του Πολυκέρασου.
Τέλος, η απόσταση από τον οικισμό του Νυμφαίου και την έδρα του "Αρκτούρου" είναι μόλις 11 χλμ, χρειάζεται όμως να πάρετε πληροφορίες για την προσβασιμότητα λόγω χιονιού.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίτσι Καστοριάς οι φίλοι του Σκι θα βρουν:

  • 3 πίστες Σκι (1000-1400-1850 μ)
  • Πίστα Snowboard (1000 μ) & ένα εντυπωσιακό Snow-Park
  • Πίστα Αρχαρίων με Baby-Lift
  • Διαδρομές ειδικά για Snowboard και ένα από τα καλύτερα Snow-parks
  • Σχολή Σκι με εξειδικευμένους δασκάλους
  • Ενοικιάσεις Σκι-Snowboard
  • Έλκηθρα

Στον χώρο του χιονοδρομικού κέντρου λειτουργεί Snow-Bar για καφέ και ποτό με θέα στις πίστες και επιπλέον ντόπια τσίπουρα με εξαιρετικούς σπιτικούς μεζέδες.

Για εκείνους που μετά τα τσίπουρα θα έχουν "ανοίξει για τα καλά την όρεξή τους" στους κοντινούς οικισμούς Οξυάς, Βυσσινιάς και Πολυκέρασου λειτουργούν ωραίες παραδοσιακές ταβέρνες, όπου εκτός των άλλων σερβίρονται διάφορες σπεσιαλιτέ με τα γνωστά άγρια μανιτάρια του Βίτσιου.

 
Για την συμμετοχή σας στο Digital Kastoria συμπληρώστε την αίτηση που θα βρείτε εδώ