Η Ενθαλπία είναι μια καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας βοτάνων και βοτανικών μιγμάτων βοτάνων και επειδή η πρώτη ύλη είναι το σημαντικότερο σε ένα παραγόμενο προϊόν, καλλιεργούνται πάνω από 100 στρέμματα βιολογικών βοτάνων. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο φυσικό τρόπο καλλιέργειας της γης και στη διαχείριση των πόρων της φύσης από τον άνθρωπο. Με την επιλογή των σωστών ποικιλιών καλλιέργειας για το μικροκλίμα της περιοχής και τον τόπο, με την χρήση βιολογικών πρακτικών και φυσικών μεθόδων χωρίς χρήση μηχανημάτων, με χειρονακτική συγκομιδή στον σωστό χρόνο και ιδανικές συνθήκες φυσικής ξήρανσης καταφέρνουμε να παράγονται βότανα με ιδιαίτερο χαρακτήρα, πλούσιο άρωμα, εξαίσιο χρώμα διατηρώντας όλα τα ευεργετικά χαρακτηριστικά τους.
Η Ενθαλπία πέραν της βιολογικής καλλιέργειας προσπαθεί στην συνεχόμενη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας. Έτσι φροντίζει να χρησιμοποιεί ήπιες καλλιεργητικές πρακτικές, χωρίς χρήση νερού, φυσική ξήρανση χωρίς χρήση ενέργειας, ανακυκλώσιμες συσκευασίες και πρώτες ύλες από την Ελληνική αγορά για ελαχιστοποίηση των μεταφορών.
Η μεταποίηση και συσκευασία των πρώτων υλών γίνεται κάτω από αυστηρά πρότυπα ελέγχοντας μακροσκοπικά τις πρώτες ύλες και κάνοντας επιπλέον εργαστηριακές αναλύσεις στις περισσότερες από αυτές. Τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούνται είναι κατάλληλα για χρήση σε τρόφιμα και είναι ανακυκλώσιμα. Η όλη διαδικασία λειτουργεί στα πρότυπα του HACCP ενώ το συσκευαστήριο διαθέτει πιστοποίηση ISO 22000:2018.
Το 2021 η Ενθαλπία παρουσίασε μια σειρά βιολογικών μειγμάτων βοτάνων που η σύνθεση τους τα καθιστά εκτός από ευχάριστα και εύγεστα πολύ ευεργετικά. Κάθε βότανο διαθέτει πληθώρα ευεργετικών συστατικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων. Οι συνθέσεις που δημιουργούμε βασίζονται στις ιδιότητες των βοτάνων που είναι αναγνωρισμένες από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων. Προσεγμένοι συνδυασμοί, καταστάλαγμα γνώσεις και δοκιμών έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία βοτανικών αφεψημάτων μοναδικής αρωματικής και γευστικής ταυτότητας χωρίς καφεΐνη που μπορούν να καταναλωθούν όλη μέρα ζεστά ή κρύα. Η προσεκτική επιλογή κορυφαίων στοιχείων πρώτης ύλης δίνει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα σε μια δια δραστική εμπειρία για τον χρήστη κατά την προετοιμασία του ροφήματος με επιλογές μεταβλητές όπως η ποσότητα νερού και μείγματος, η θερμοκρασία του νερού, ο χρόνος εκχύλισης και η προσθήκη ή μη γλυκαντικών ουσιών. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μοναδικού αποτελέσματος όσον αφορά την ένταση και την επίγευση του ροφήματος στα ‘μέτρα’ του χρήστη.
Σήμερα διαθέτουμε μία πλήρη γκάμα προϊόντων βοτανικών αφεψημάτων - βοτάνων σε ποικίλους περιέκτες, ενώ διαθέτουμε τα προϊόντα μας και σε συσκευασίες horeca-bulk.
 
Για την συμμετοχή σας στο Digital Kastoria συμπληρώστε την αίτηση που θα βρείτε εδώ